Saint Bernard - Cum dresam uriasul din Alpi

Posted by bianca On marți, 3 august 2010 0 comments


Views





poza caine saint bernard in concurs In privinta potentialului pentru dresaj, rasa de caini Saint Bernard este una bine situata, aceste animale dand indubitabile dovezi de inteligenta si fiind depozitare ale unei indelungate experiente de viata alaturi de fiintele umane si, mai ales, in slujba intereselor lor bine definite. Saint Bernard poate fi un bun caine de paza instalat in curtea proprietatii pe care o detineti, un animal care va face fata cu bune rezultate la anumite concursuri canine si un factor important in procesul de revitalizare a bunei dispozitii in familia voastra prin comportamenul specific. Pentru a individualiza acesti caini de rasa foarte populari si indragiti, vorbind din punctul de vedere al dresajului, trebuie subliniem cateva aspecte care-i caracterizeaza.

  • In primul rand, cainele Saint Bernard este un membru foarte atasat de familie, se doreste perfect integrat in viata si activitatea acesteia si este foarte sensibil la micile sau mai marile schimbari ce se petrec in sanul unei familii. Fiind sensibili si reactivi la atmosfera generala, este bine sa va decideti pentru achizitia unui caine Saint Bernard atunci cand aveti acordul neconditionat al tuturor membrilor familiei voastre si sa nu decideti unilateral sau restrans ca numar pentru adoptarea unui catel in speranta ca prezenta lui va convinge si pe membrii reticenti si le va castiga afectiunea ulterior. Un Saint Bernard care nu se simte agreat devine timid, putin receptiv si apatic/introvertit, reactionand lent si fara entuziasm la dresaj si diferitele exercitii de socializare.

    poza caine pui saint bernard cu jucarie de plus

  • Saint Bernard este vestit, in calitate de animal de companie pentru gentiletea, afectiunea si atasamentul de care da dovada. Oamenii din jurul sau, membrii familiei in principal, sunt perceputi ca fiinte pe care el le-a salvat si le are in grija. Si, reactia nu este chiar atat de exagerata, chiar daca nu v-a salvat din nametii unei avalanse sau dintre sloiurile unui lac inghetat in care ati alunecat, el va salveaza zi de zi de la plictiseala si depresie si doreste sa fie iubit pentru asta.

  • Cainele Saint Bernard este destul de activ si poznas in primii doi ani de viata, mai ales in cadrul familiilor cu copii de varste mici. Datorita masivitatii si unei anume stangacii in miscari ce deriva din aceasta, sunt capabili uneori de “traznai” suparatoare, fara a se dovedi insa, statistic, o rasa de caini predispusa la calamitati. Interveniti ferm dar cu blandete si tact de fiecare data cand un catel Saint Bernard incalca anumite reguli, atitudinea voastra, sugerand supararea, va fi de ajuns pentru a-i corecta comportamentul. Acest caine poate fi dresat usor pentru a participa la diferite jocuri cum ar fi prinderea si aducerea mingii, depasirea obstacolelor si, mai ales, in tractarea saniilor sau a carucioarelor de mici dimensiuni, asemanandu-se in acest sens cu “ruda” sa helvetica, cainele de rasa Ciobanesc de Berna. Fiti atenti sa nu debutati cu acest gen de exercitii de dresaj (tractiune) mai devreme de varsta de 2 ani, pentru a permite sistemului osos sa se dezvolte complet si sa se intareasca.

poza caine saint bernard in somn
  • Cunoscatorii acestor caini de rasa mai subliniaza un aspect psihologic interesant specific pentru Saint Bernard. In ciuda aspectului impunator, viril, acesti caini au tendinta de a se atasa mai mult de femei decat de barbati. O prima reactie ar fi de a sublinia paradoxul, pentru ca, cel putin in istoria medie si recenta, cainii Saint Bernard au crescut si s-au dezvoltat in comunitati masculine, printre calugarii din trecatoarea careia ii poarta numele. Dar atasamentul acestui caine nu se manifesta vizavi de sexul unei persoane, ci fata de constanta prezentei acelei persoane in proximitatea sa. Cum barbatii, in medie, duc o viata mai dinamica si absenteaza mai mult din sanul familiilor lor, acest caine se orienteaza afectiv, in mod instinctiv, spre adultul cel mai prezent in viata familiei: partenera, sotia, mama. De aceea, exploatand acest aspect, este bine ca acele exercitii de dresaj care initiaza cainele Saint Bernard in regulile casei sa fie conduse de o femeie. Pe de alta parte, partea de dresaj de obedienta se recomanda a fi condusa de barbat.

    poza caine pui saint bernard cu lesa Atunci cand executati diferite exercitii de dresaj (incepand cu varsta de 6 luni) alegeti suprafete largi, in aer liber, cu iarba sau nisip mai degraba decat cimentate sau pietruite. Acest caine puternic este tentat sa isi foloseasca intreaga capacitate fizica, dar organismul lui nu va fi capabil sa absoarba foarte bine socurile si solicitarile inainte de varsta de 2 ani. Pe de alta parte, nu “cocolositi” acest urias bland; un adevarat Saint Bernard este pofticios si gurmand, exercitiile fiindu-i foarte utile in evitarea obezitatii si mentinerea unei bune stari de sanatate.

POZE cu Caini Saint Bernard

poze caini saint bernard


Articole pe aceeasi tema:
Saint Bernard – Cainele salvamontist
Saint Bernard – Mic indreptar de viata buna
Saint Bernard – Hranirea puiului pana la 1 an
Saint Bernard – Radiografia starii de sanatate


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Saint Bernard - Cum dresam uriasul din Alpi

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO