Saint Bernard - Hranirea puiului pana la 1 an

Posted by bianca On luni, 2 august 2010 0 comments


Views





poza caini saint bernard pofticiosi Un catel din rasa Saint Bernard nu trebuie luat din cuib, de langa mama sa, inaintea varstei de 6 saptamani, si numai daca este intr-o forma buna de sanatate. Daca urmeaza un tratament pentru o afectiune oarecare, fara implicatii grave, lasati acel catel sa incheie tratamentul in cuib, alaturi de catea si ceilalti pui. Psihologic, va reactiona mult mai bine decat in cazul in care intervine separatia. Inainte de a-l lua de la proprietarul canisei, timp de 3-4 zile, aveti grija ca puiul sa primeasca separat o hrana moale, o mixtura de lapte si hrana de caini special adaptata pentru perioada intarcarii. Micul catel va traversa cea mai dificila perioada din viata sa din punct de vedere al adaptarii sistemului digestiv: trecerea de la hrana naturala la cea artificiala. Acest proces cere timp, si abordarea lui cu rabdare si atenta preocupare va permite pasi foarte buni in evolutia lui ulterioara.

  • Nu hraniti niciodata catelul cu o lingura, lasati-l sa de descurce singur. Cand a inceput sa manace noul tip de hrana, asigurati puiului de Saint Bernard un bol cu lapte o data pe zi. Laptele este foarte recomandat pentru acesti
    poza caine saint bernard cu o cutie de alune caini in perioada de juniorat. Alegeti tipul de lapte (de vaca sau condensat) doar daca veti fi siguri ca sursa este disponibila pentru cel putin 2 luni. Schimbarile nu vor fi bine primite de catel si aportul laptelui este foarte important in primele luni de viata. Daca ii puteti asigura lapte de vaca, acesta trebuie fiert in prealabil si servit la o temperatura de 25-27 grade Celsius.



  • Pe masura ce avanseaza in varsta, intre 6 si 12 luni, un catel de rasa Saint Bernard va fi obisnuit cu hrana solida cu rabdare. Realizati un terci din paine pasteurizata, fulgi de ovaz bine fierti, biscuiti pentru caini tip Junior si inserati aceasta “supa” in meniu, la doua dintre cele sase mese zilnice (celelalte vor consta in lapte). Este bine sa hraniti un catel atunci cand el o cere, exprimandu-se explicit, dar fara a depasi bariera celor 5-6 mese. Nu uitati ca rasa de caini Saint Bernard este una pofticioasa, exemplarele fiind predispuse la obezitate.

    poza caini saint bernard in munti Iar voi, din slabiciune sentimentala, veti fi in pericol sa incalcati preceptele impuse de o alimentatie corecta. Atent, mentinandu-i apetitul, mariti numarul portiilor de terci/”supa” in detrimentul laptelui. Veti observa, cu siguranta, in jurul varstei de 9-10 luni, ca micul Saint Bernard cere mai multa hrana la o masa, dar solicita sa fie hranit mai rar. Cand exprima un apetit mai mare si starea de sanatate este buna, puteti incepe sa inserati in hrana zinica mici bucatele de carne (taiate fin si bine amestecate in terci). De asemenea, faina de oase special conceputa ca si hrana de caini poate fi folosita, presarata peste portii.



  • Cele trei aspecte esentiale in hranirea unui catel (in cazul de fata Saint Bernard, dar conceptul este valabil la orice rasa de caini) sunt: cantitatea de alimente, numarul de mese asigurate zilnic si regularitatea. Dupa varsta de 12 saptamani, pana cand implineste 6 luni, un catel Saint Bernard se recomanda a fi hranit de 4 ori pe zi. Pana la varsta de 1 an, 3 mese pe zi sunt suficiente. Dupa aceasta varsta, in cazul in care nu supuneti acel caine unui antrenament intensiv, puteti sa-i acordati hrana in 2 tainuri, impartite dimineata si seara.
    poza caine saint bernard pui langa bol Atunci cand un caine de rasa Saint Bernard atinge varsta de 1 an, carnea trebuie sa fie reprezentata din belsug in meniu, pentru o armonioasa si sanatoasa dezvoltare musculara. Ideea nu este ca trebuie sa il hraniti exclusiv cu carne, dar procentul ideal ar fi o parte carne la doua parti adaos alimentar (biscuiti pentru caini, de exemplu). Acest procent poate fi prea puternic in cazul in care aveti un catel care nu desfasoara niciun exercitiu de dresaj sau o alta activitate educativa sustinuta, dar puterea de apreciere va apartine, si oricum varsta este recomandata intierii temeinice in dresaj.



  • Hranirea in exces in absenta unui program de dresaj si/sau miscare coordonata in aer liber (plimbari, drumetii, exercitii) poate duce adesea la aparitia unor boli de piele (in special a eczemelor). Rasa de caini Saint Bernard are o problema cu aceasta afectiune, de aceea fiti atenti sa imbinati armonios activitatea cu hranirea in cazul acestor caini puternici.

POZE cu Caini Saint Bernard

poze caini saint bernard


Articole pe aceeasi tema:
Saint Bernard – Cainele salvamontist
Saint Bernard – Mic indreptar de viata buna
Saint Bernard – Cum dresam uriasul din Alpi
Saint Bernard – Radiografia starii de sanatate


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Saint Bernard - Hranirea puiului pana la 1 an

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO