Labrador Retriever - Cum ingrijim un prieten

Posted by bianca On miercuri, 18 august 2010 0 comments


Views





caine rasa labrador aportand un lemn Poate ceva mai mult ca in cazul altor rase, decizia de a va imparti viata cu un pui de Labrador Retriever este echivalenta cu un angajament serios pe care vi-l luati de a petrece o perioada importanta din timpul vostru alaturi de el. Spatiul de miscare este vital pentru aceasta rasa de caini. Asigurati-i un perimetru in care sa se joace si sa faca miscare, faceti plimbari zilnice cu Labradorul si antrenati-l in toate jocurile care va vin in minte, pentru ca veti avea in el un partener neobosit si entuziast. Acest caine este in mare masura dependent de prezenta oamenilor si simte nevoia instinctiva de a se implica in activitatile lor, deci, chiar daca nu aveti dispozitia de moment pentru a incropi un joc alaturi de cainele vostru Labrador, luati-l intr-o plimbare scurta pe parcursul careia este suficient sa il antrenati in cateva exercitii de aport. Sau, lasati-l in preajma voastra in timp ce derulati o activitate (nepericuloasa) si, in rastimpuri, vorbiti-i pe un ton vesel, rostogoliti-l usor, in joaca, apoi dati-i comanda "Cauta". Poate veti fi surprinsi de obiectul cu care va aparea la final, dar faptul ca l-ati bagat in seama si l-ati antrenat pentru miscare conteaza foarte mult.

caine rasa labrador cu jucaria preferata Pentru ca sunt niste „recuperatori” nativi, inca din stadiul de catei vor fi incantati sa joace jocuri gen „ascundere si cautare”. Luati obiecte din aria lor de interes si ascundeti-le in diferite locuri (puteti face asta si in casa, ascunzand jucaria preferata sub canapea, dupa un fotoliu, sau sub patura si provocandu-l sa o gaseasca). Cand sunt pui, Labradorii se ataseaza foarte mult de anumite obiecte, de obicei jucarii sau accesorii oferite lui cu aceasta destinatie. Fiti atenti la cea pe care o protejeaza cel mai mult si de care s-a atasat in cel mai inalt grad. Acea jucarie este bine sa i-o lasati in posesie, pentru ca daca o ascundeti si nu o va gasi se va panica, va scanci si va avea impresia ca a fost pedepsit prin deposedare pentru ceva ce a gresit. Folositi o alta jucarie dintre cele care i-au captat atentia pentru jocul vostru si nu uitati sa il laudati si sa il recompensati cu darnicie de fiecare data cand o va gasi.


Labrador Retriever sunt caini inteligenti care afiseaza in mod natural o atitudine de invingator si care nu renunta usor la ideile lor. Luand in considerare ca sunt niste pofticiosi notorii, veti descoperi rapid cat de dificil este sa rezistati avansurilor pe care vi le fac in speranta ca vor primi un supliment de hrana sau o bucatica (si inca una, si inca una…) din ceea ce se intampla sa mancati chiar voi.

caine rasa labrador in salt peste obstacol Ingrijirea unor astfel de caini trebuie sa aiba in plan central limitarea tendintei de supraalimentare si impunerea unui program de exercitii regulat, pentru a nu le permite sa castige nesanatos in greutate. Specialistii sustin ca obezitatea reprezinta principala problema de sanatate a cainilor de rasa, aproximativ 25 % dintre acestia incadrandu-se in aceasta periculoasa categorie. Sa nu va ganditi niciodata la cainele Labrador Retriever ca la un lenes, chiar daca a inaintat putin in varsta si a prins "contur mai ingrosat". Bine motivat si insotit de un membru al familiei, Labradorul va desfasura cu mare placere exercitii de diferite niveluri si astfel, pe de-o parte, isi va mentine o buna stare de spirit, iar pe de alta parte va consuma calorii, ramanand in forma si evitand sa se ingrase in exces.

caine rasa labrador cu o captura mare
Un aspect important pe care trebuie sa-l aveti in vedere cand va decideti pentru a cumpara un catel de rasa Labrador Retriever, este ca aceste animale naparlesc destul de consistent, mai ales primavara si toamna. Sunt caini care au nevoie de o ingrijire speciala in acest sens. Firul de par din blana de Labrador este destul de scurt si aspru, cauzand reale dificultati persoanelor cu alergii. Periajul executat saptamanal, in mod obisnuit, si la 3-4 zile in perioadele de schimbare a sezoanelor reprezinta o necesitate de prim ordin pentru aceasta rasa.

caine rasa labrador retriever in aport din apa Intrucat este considerat cel mai popular caine de rasa din USA si Canada, crescatorii cu experienta de acolo au incercat sa faca ceva pentru a diminua problema naparlirii, deseori invocata reprobativ de proprietarii de caini rasa Labrador Retreiver. Astfel a aparut „Labradoodle”, un hibrid intre Labrador si Poodle, stiut fiind ca pudelul (Poodle, Caniche) este un caine care nu naparleste si are trasaturi generale asemanatoare (caine de vanatoare de apa, bun aportor, jucaus si inteligent).

Imbaierea cainelui Labrador nu se poate incadra intr-un program fix. Acest caine este foarte activ si conteaza foarte mult ce gen de activitati executa in mediul exterior si care sunt particularitatile acestui mediu in care ii inlesniti exercitiile si joaca. Sunt animale care indragesc foarte mult apa, iar gratie calitatii blanii se pot aventura in mediul acvatic chiar si pe vreme mai rece. Daca obisnuiti sa va jucati cu cainele vostru Labrador in apa vreunui lac sau rau puteti rari baile de acasa, cu conditia ca, la finalul activitatii, sa il frecati viguros cu un prosop special destinat. In general, exemplarele de Labrador colorate in maro, brun, cafeniu (culoarea ciocolatei) pot fi spalate mai rar, intrucat au blana cu firul mai scurt decat varietatile galben si negru.

POZE Caini Labrador Retriever

poze caini de rasa Labrador Retriever


Articole pe aceeasi tema:
Labrador Retriever - O rasa de caini polivalenti
Labrador Retreiver - Dresajul acvatic
Labrador Retreiver - Recomandari pentru hranire
Labrador Retreiver - Suferintele ereditatii


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Labrador Retriever - Cum ingrijim un prieten

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO