Dieta unui Malamut – sfaturi utile

Posted by bianca On miercuri, 14 iulie 2010 1 comments


Views





poze pui de caine rasa malamut de alaskaCand achizitionati un catel din rasa Malamut de Alaska de la crescator, cereti acestuia detalii amanuntite despre dieta pe care a urmat-o micul animal si despre preferintele lui in hranire (frecventa, tipar, orar). Aceste date vor constitui fundamentul hranirii cainelui si in viitor, atat ca si catel, cat si ca si caine adult. Respectati dieta de baza a micului animal cel putin timp de 3-4 saptamani dupa ce acesta s-a integrat in noul sau mediu. Ulterior, gradual, puteti sa interveniti in organizarea dietei conform propriilor voastre alegeri (corelate, desigur, cu standardul de rasa). Dar nu grabiti aceste decizii. Si asa micul catel va traversa o perioada traumatizanta psihic odata cu schimbarea decorului; daca veti interveni si in dieta lui ii puteti dezechilibra sever sistemul digestiv, cauzandu-i disconfort gastric.


poze cu caine de companie malamut de alaskaUnii proprietari de Malamut prefera sa-si hraneasca cainele la intervale neregulate (free-feed), altii aleg sa stabileasca un orar al acestei activitati. In mod cert, atata timp cat este un catel, micul Malamut trebuie sa beneficieze de 3 mese in medie, acordate in orar sau in sistem liber. Cainii din rasa Malamut de Alaska nu pot fi considerati total maturizati inainte de varsta de 18 luni. Dieta trebuie ajustata in raport de nivelul de activitate/efort atins de caine si de obiceiurile particulare pe care le denota acesta. Oricum, nu alegeti varianta hranirii intr-o singura transa, punand multa hrana in bolul cainelui la o ora matinala. Ca orice alt caine de rasa sau nu, si Malamut are instinctul supravietuirii si va consuma toata hrana pe loc, fara a-si face rezerve pentru mai tarziu. Acest comportament favorizeaza complicatiile de sanatate, cum ar fi obezitatea sau torsiunea gastrica.


In privinta cantitatii puteti sa va orientati dupa indicatiile continute de ambalajul de la hrana de caini. Rasa Malamut de Alaska este destul de populara si referiri specifice pot fi regasite in acele indicatii. In orice caz, hrana de tip Premium are avantajul ca, in cantitati mai mici, furnizeaza necesarul nutritiv suficient raselor mari, cum este si Malamut de Alaska. Ajustati permanent dieta la specificul activitatii depuse de caine. Pentru cainii Malamut folositi pentru munca, tipul generic „Science Diet Performance” este in regula. Pentru cainii care executa plimbari si exercitii obisnuite, formula „Maintenance” este mai indicata. In orice caz, este bine sa corelati deciziile voastre cu sfaturile primite de la un medic veterinar.


poze caini de companie malamut de alaskaUnii proprietari de caini rasa Malamut de Alaska trec prea repede la hrana de caine adult in dauna celei pentru catei. Schimbarea se face, cel mai des, pe la 8-10 luni, cand tinerii caini sunt foarte activi, par complet dezvoltati si incep sa-si etaleze forta naturala. Nu este bine sa grabiti acest proces fara sfatul expres al unui specialist veterinar, pentru ca exista diferente notabile intre cele doua tipuri de hrana si ignorarea unor contributii specifice ale elementelor nutritive din hrana de caini tip „Young” (catei) pot afecta starea de sanatate a cainelui pe termen mediu si lung.

POZE Caini Malamut de Alaska

poze caini de rasa malamut de alaska


Articole pe aceeasi tema:
Rasa Malamut – boli specifice
Dresaj cu Malamut de Alaska: intre polivalenta si disciplina
Malamut de Alaska – 5 trucuri folositoare
Malamut de Alaska – caini de companie


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

1 comments to Dieta unui Malamut – sfaturi utile

  1. says:

    Rebecca Am un malamut de 2 ani si are urechile lasate.. Acest lucru demonstreaza faptul ca e corcit sau este doar un defect?
    Multumesc

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO