Malamut de Alaska – 5 trucuri folositoare

Posted by bianca On luni, 12 iulie 2010 1 comments


Views





poze caini malamut de alaska1. TREZIREACainii din rasa Malamut de Alaska sunt matinali, devin activi la prima geana de lumina. Mostenind instinctele Nordului ancestral, ei sunt obisnuiti sa inceapa efortul la primele ore ale zilei (cursele lungi ale Innuitilor incepeau foarte devreme si vanatorile, de asemenea). O anume traditie inca persista in triburile de nativi din Alaska: in diminetile viforoase, cand nu se prevad activitati care sa includa haita, un membru al familiei este desemnat sa se trezeasca foarte devreme si sa ”salute” cainii. Deci, daca in week-end ati decis sa dormiti ceva mai mult, alegeti un membru al familiei care se va trezi si va socializa 10-15 minute cu cainele.

2. ACTIVITATEAAcest animal prefera activitatea diurna, asa ca, nu va faceti un obicei din a iesi la plimbare cu el doar in pragul serii, cand va incheiati activitatea socio-profesionala, chiar daca este mult mai comod pentru voi astfel. In cazul in care nu exista un membru al familiei cu o „fereastra” de activitate in prima parte a zilei, cautati sa petreceti cel putin 30-40 de minute in aer liber alaturi de Malamut, la primele ore, inainte de a va pregati sa plecati la slujba.

3. HRANIREAContrar tiparului standard care prevede ca un caine sa manance dupa ce toti membrii familiei au terminat de servit masa, ca element important in dresajul de obedienta, un caine Malamut de Alaska este bine sa primeasca hrana inainte ca familia sa se aseze la masa, pentru a nu se simti neglijat. Acest aspect este sustinut tot de traditie, in sensul ca Innuitii, cand ajungeau in comunitate, rasplateau efortul depus de caini pe parcursul zilei hranindu-i si vorbind cu ei in semn de multumire, de abia dupa aceea dedicandu-se activitatilor in familie, in speta servirii cinei. Este bine sa urmati acelasi tipar, pentru a-i asigura acestui caine nordic un fundal familiar, in acord cu instinctele sale.

poze cu caini de rasa malamut de alaska


4. PROVOCARILEAtunci cand iesiti cu cainele in teren deschis, alegeti terenuri accidentate, cu forme de relief. Nu va panicati daca veti descoperi ca el a disparut. Un Malamut de Alaska nu-si poate ignora instinctele de vanator, deci va haladui un pic in cautare de prazi, dar se va intoarce la voi, pentru ca este preocupat de soarta fiecarui membru al haitei. In cadrul exercitiilor de dresaj, repetati un semnal foarte sonor ca semn de identificare si chemare a cainelui (chiar un urlet nearticulat). Ascundeti-va, strigati semnalul si asteptati ca animalul sa va gaseasca. O va face, fara gres. Un curs de apa ar fi ideal pentru destinderea companionului vostru. Acesti caini sunt familiarizati cu apa si inoata abil si cu mare placere.


poza caine malamut de alaska5. AMINTIRILE – Daca traversati anotimpul cald si temperaturile sunt foarte ridicate, ajutati-va Malamutul de Alaska sa isi reaminteasca trecutul. Astfel, pregatiti din timp in congelator bucatele de carne fiarta de pui sau portii de mancare umeda, pana cand ingheata bine. Inainte de masa principala a zilei si in functie de comportamentul dovedit de caine (sa fie perceput ca o recompensa), oferiti animalului mici gustari congelate. In mediul originar hrana pe care o primeau era deseori in aceasta forma, deci vor sti cum sa procedeze si o vor face cu o anume placere. Veti observa cum acest caine nordic isi tatoneaza hrana, o depoziteaza sub corp si o verifica rabdator, periodic, pana se dezgheata si poate fi consumata. Daca aveti un lighean de mari dimensiuni sau o cadita de baie din plastic, va recomandam sa o umpleti cu apa rece (in care puteti pune si bucati de gheata din congelator) si sa o plasati in raza de actiune a cainelui. Un adevarat Malamut de Alaska va sti sa aprecieze aceasta atentie si se va rasfata cu placere in apa rece.



poze caini de companie malamut de alaska

POZE cu Caini Malamut de Alaska

poze caini de rasa malamut de alaska


Articole pe aceeasi tema:
Dieta unui Malamut – sfaturi utile
Rasa Malamut – boli specifice
Dresaj cu Malamut de Alaska: intre polivalenta si disciplina
Malamut de Alaska – caini de companie


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

1 comments to Malamut de Alaska – 5 trucuri folositoare

  1. says:

    Anonim Sunt foarte frumosi!

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO