2. ACTIVITATEA – Acest animal prefera activitatea diurna, asa ca, nu va faceti un obicei din a iesi la plimbare cu el doar in pragul serii, cand va incheiati activitatea socio-profesionala, chiar daca este mult mai comod pentru voi astfel. In cazul in care nu exista un membru al familiei cu o „fereastra” de activitate in prima parte a zilei, cautati sa petreceti cel putin 30-40 de minute in aer liber alaturi de Malamut, la primele ore, inainte de a va pregati sa plecati la slujba.
3. HRANIREA – Contrar tiparului standard care prevede ca un caine sa manance dupa ce toti membrii familiei au terminat de servit masa, ca element important in dresajul de obedienta, un caine Malamut de Alaska este bine sa primeasca hrana inainte ca familia sa se aseze la masa, pentru a nu se simti neglijat. Acest aspect este sustinut tot de traditie, in sensul ca Innuitii, cand ajungeau in comunitate, rasplateau efortul depus de caini pe parcursul zilei hranindu-i si vorbind cu ei in semn de multumire, de abia dupa aceea dedicandu-se activitatilor in familie, in speta servirii cinei. Este bine sa urmati acelasi tipar, pentru a-i asigura acestui caine nordic un fundal familiar, in acord cu instinctele sale.
4. PROVOCARILE – Atunci cand iesiti cu cainele in teren deschis, alegeti terenuri accidentate, cu forme de relief. Nu va panicati daca veti descoperi ca el a disparut. Un Malamut de Alaska nu-si poate ignora instinctele de vanator, deci va haladui un pic in cautare de prazi, dar se va intoarce la voi, pentru ca este preocupat de soarta fiecarui membru al haitei. In cadrul exercitiilor de dresaj, repetati un semnal foarte sonor ca semn de identificare si chemare a cainelui (chiar un urlet nearticulat). Ascundeti-va, strigati semnalul si asteptati ca animalul sa va gaseasca. O va face, fara gres. Un curs de apa ar fi ideal pentru destinderea companionului vostru. Acesti caini sunt familiarizati cu apa si inoata abil si cu mare placere.
5. AMINTIRILE – Daca traversati anotimpul cald si temperaturile sunt foarte ridicate, ajutati-va Malamutul de Alaska sa isi reaminteasca trecutul. Astfel, pregatiti din timp in congelator bucatele de carne fiarta de pui sau portii de mancare umeda, pana cand ingheata bine. Inainte de masa principala a zilei si in functie de comportamentul dovedit de caine (sa fie perceput ca o recompensa), oferiti animalului mici gustari congelate. In mediul originar hrana pe care o primeau era deseori in aceasta forma, deci vor sti cum sa procedeze si o vor face cu o anume placere. Veti observa cum acest caine nordic isi tatoneaza hrana, o depoziteaza sub corp si o verifica rabdator, periodic, pana se dezgheata si poate fi consumata. Daca aveti un lighean de mari dimensiuni sau o cadita de baie din plastic, va recomandam sa o umpleti cu apa rece (in care puteti pune si bucati de gheata din congelator) si sa o plasati in raza de actiune a cainelui. Un adevarat Malamut de Alaska va sti sa aprecieze aceasta atentie si se va rasfata cu placere in apa rece.
POZE cu Caini Malamut de Alaska
Articole pe aceeasi tema:
Dieta unui Malamut – sfaturi utile
Rasa Malamut – boli specifice
Dresaj cu Malamut de Alaska: intre polivalenta si disciplina
Malamut de Alaska – caini de companie
Views
Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS
Anonim Sunt foarte frumosi!