Ciobanesc Caucazian - Vi se potriveste acest caine?

Posted by bianca On marți, 4 mai 2010 0 comments


Views





poze caucazianConsiderata de multi ca reprezentand rasa de caini (originara din Rusia) cea mai agresiva si periculoasa in caz de confruntare, cainele Ciobanesc Caucazian isi poate domina cu usurinta stapanul. Este un caine mare, puternic, impunator si convingator, dar cu mare nevoie de dresaj. Este de ajuns sa-l indragim pentru a-l detine?




INTREBARI SI RASPUNSURI UTILE

Ce conditii de baza trebuie indeplinite pentru a detine un Ciobanesc Caucazian?

• In primul rand trebuie sa aveti un caracter puternic, fara inclinatii spre duritate sau tulburari de comportament, sa va dovediti siguri pe voi si sa afisati permanent o atitudine calma. Orice bresa in enumerarile mentionate va fi identificata usor de caine iar el nu va ezita sa va testeze de fiecare data in cele mai diverse situatii. Acest animal „joaca dur” in sensul ca a fost tratat fara prea multa gingasie secole la rand, deci va reactiona agresiv, dur si ofensiv daca vede in voi un model similar, chiar mascat. In al doilea rand este indicat sa fi avut si alt caine mare în trecut. Este obligatoriu sa aveti peste 18 ani deoarece rasa de caini este inclusa in ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr.55/30 aprilie 2002 privind regimul de detinere a unor caini periculosi sau agresivi, fiind necesar sa va inscrieti cu acest animal la politie. Demn de retinut este si faptul ca intretinerea unui Ciobanesc Caucazian in condiţii favorabile cere un efort financiar semnificativ.

Un caine Ciobanesc Caucazian se poate adapta intr-un apartament de bloc?

poze caine caucazian• NU. Vorbim aici despre caini „de orizont” in sensul ca rasa a fost crescuta in spatiile deschise ale Muntilor Caucaz si in zonele de podis/depresiune specifice acestui areal geografic vast. Unii specialisti il considera chiar caine montan, deci este o contradictie evidenta incadrarea lui in spatiul locativ oferit de un apartament de bloc, fie el si spatios. Ciobanescul Caucazian este un caine mare care are nevoie de spatiu de miscare in aer liber, de un perimetru care să fie doar al lui, preferabil un tarc spatios, ca si de un teren pe care sa patruleze (curte, livada etc.)

Cum interactioneaza un Ciobanesc Caucazian cu copiii?

Bine in principiu, dar nu trebuie lasat nesupravegheat deoarece jocul poate deveni mai dur iar acest caine mare, foarte puternic, nu va tine cont de gabaritul sau. Este contraindicat sa-l lasam in preajma propriilor copii care au primit vizita unor prieteni de varsta lor. Chiar daca vigilentul nostru Ciobanesc Caucazian a reactionat bine la sosirea micilor „intrusi”, percepandu-i, gratie procesului de socializare si dresaj parcurs, drept nepericulosi, va reactiona prompt (si dur!) daca va avea impresia ca in joaca lor copiii familiei sunt pusi in inferioritate ori se lupta in gluma cu prietenii lor. Si cu instinctele puternice ale acestui animal nu e de glumit…

poze ciobanesc caucazianCe aptitudini are un Ciobanesc Caucazian?

• Stie sa apere un grup de animale (turma de de oi), o proprietate, de alte animale (indiferent de talia sau ferocitatea acestora), de hoti, sau alti intrusi. Deci este clar ca un Ciobanesc Caucazian are nevoie de un serviciu, de „ceva de facut”, NU este un simplu caine de companie.

Ce se recomanda, mascul sau femela?

• Alegerea sexului viitorului catel tine in mare masura de preconditia detinerii altor caini, mai ales daca vorbim de caini mari. Un mascul va etala in mod evident atitudini dominante si o anume independenta, o femela va fi mai docila si mai atasata de casa si familie.

De unde se pot cumpara pui de Ciobanesc Caucazian?

• De la o canisa. Niciodată din piata sau de la persoane straine. Un crescator autorizat este singurul care garantează calitatea unui catel oferit spre vanzare si tot el este cel care va va da sfaturi si indrumari eficiente pentru cresterea lui. La o canisa/crescator puteti vedea cuibul, parintii micului catel, puteti primi un certificat. Fiind o rasa de caini plasata pe un ascendent de popularitate, multi crescatori de caini amatori, fara experienta si veleitati in domeniu ofera spre vanzare animale din linii de crestere alterate, multe astfel de exemplare, la maturitate, dovedind defecte grave de comportament, mai ales in sfera agresivitatii si nesociabilitatii. Atentie, aceste trasaturi nu sunt prea vizibile la un catel din rasa Ciobanesc Caucazian, dominanta puilor fiind dragalasenia si un simt al umorului – daca putem sa spunem asa, tinand cont ca vorbim de un caine – plasat peste medie. Sunt catei simpatici, vioi, haiosi si pusi pe sotii, care se maturizeaza mai tarziu decat alte rase de caini. Dar, brusc, un exemplar alterat, atunci cand devine un caine mare, adult, (chiar daca a avut rezultate multumitoare in dresaj, ca pui) poate trada deviante comportamentale periculoase.

Ce este o monta?

• Este procedeul de imperechere intre un mascul si o femela. Ambii trebuie sa detina dreptul de a se reproduce pentru ca urmasii lor sa beneficieze de pedigree. Scopul urmarit este de a aduce un beneficiu rasei de caini, astfel trebuie luata in considerare alegerea unui partener compatibil si cu rezultate competitionale bune.

POZE Caini Ciobanesc Caucazian

poze caini de rasa Ciobanesc Caucazian


Articole pe aceeasi tema:
Ciobanesc caucazian – particularitati de dresaj
Alimentatia corecta pentru cainele ciobanesc caucazian
Ciobanesc Caucazian - rasa caini paza
Ciobanesc Caucazian - Vi se potriveste acest caine?


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Ciobanesc Caucazian - Vi se potriveste acest caine?

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO