Dog German - Particularitati si dificultati in hranire

Posted by bianca On miercuri, 6 octombrie 2010 0 comments


Views





poza caine dog german pui rontaind Daca uneori alegerea unei rase de caini poate fi usoara sau cu sanse multiple de reusita (sanse bazate pe adaptari ulterioare, posibile si realizabile), in cazul unei rase cum este Dog German decizia trebuie sa se bazeze temeinic pe cunoasterea detaliilor specifice. O persoana care isi doreste un Dog German trebuie sa se lamureasca in prealabil daca poate sa-i asigure hrana corecta, educatia adecvata si spatiul vital de care are nevoie acest caine de dimensiuni uriase. Investitia in cazul acestei rase va fi intotdeauna direct proportionala cu talia sa. Viata alaturi de animalul acesta cu alura nobila, impunatoare si in acelasi timp eleganta reprezinta o chestiune de fonduri, spatiu si rabdare. Apreciind la kilogram corporal per kilogram de hrana, acest caine are nevoie de mai putina mancare decat orice alt caine de talie medie sau de talie mica, si asta datorita digestiei sale foarte lente. Dar vorbim, totusi, de caini care pot atinge si 80 de kilograme (media pentru masculi plasandu-se, totusi, in limita a 55-60 de kilograme).

poza caine dog german pui tarcat hranit din farfurie Pui fiind, cainele din rasa Dog German are nevoie de hrana de cea mai buna calitate cu un continut echilibrat de vitamine si minerale si centrata pe carne si grasimi. Pana la varsta la care isi incheie dezvoltarea fizica (1,5 ani) Dogul German trebuie sa primeasca hrana zilnica in 3-4 portii egale, apoi obligatoriu de 2 ori pe zi, pe toata durata vietii. Daca primeste toata hrana intr-o singura portie, riscul producerii dilatatiei/torsiunii gastrice este enorm. Chiar cu avertizari repetate de acest gen din partea specialistilor, una din principalele cauza ale deceselor inregistrate la cainii adulti rasa Dog German este tocmai dilatatia/torsiunea gastrica! Tot legat de ritualul mesei, trebuie avut in vedere ca dupa ce a servit masa, cainele trebuie sa beneficieze de un repaus fizic de 1-1,5 ore obligatoriu, indiferent de planurile voastre sau de starea sa de spirit. Datorita constitutiei fizice speciale (trunchi relativ compact, sustinut de picioare foarte lungi si de un gat de asemenea lung), Dogului German nu ii este recomandata hranirea de pe suprafete joase, ori aflate la nivelul solului. Cel mai bine este ca sa plasati vasul de mancare pe un suport stabil plasat la inaltimea pieptului animalului. Ignorarea acestui aspect contribuie la ingreunarea considerabila a digestiei.
Aportul de minerale si vitamine constituie iarasi o pagina incarcata in carnetul de hranire a rasei.

poza caine dog german pui mestecand o jucarie Desi rata viguroasa de crestere intinsa pe o perioada de timp neobisnuit de lunga implica un necesar constant de astfel de suplimente, este bine sa stiti ca excesele pot fi chiar mai periculoase decat carentele. Un accent deosebit se pune pe excesul de vitamina D care duce la boala numita „fals rahitism”. Ceea este bine de stiut este ca improvizatiile nu sunt deloc recomandate, de aceea vizitele regulate la un cabinet veterinar pentru evaluare si recomandari de hranire corecta trebuie sa va intre in obicei. In lumea crescatorilor de caini rasa Dog German circula retete de hranire destul de elaborate, semn ca preocuparile in acest domeniu reprezinta o prioritate pentru orice crescator responsabil. Chiar daca beneficiaza de o dieta echilibrata si pe care o accepta bine, nu uitati niciodata ca acesti caini au o stare de sanatate ce se poate degrada destul de usor, din motive foarte putin evidente (cele mai multe tinand de ereditate si factori genetici congenitali). Sfatul nostru este sa supuneti cainele unor controale generale la intervale regulate, pentru a putea lua masuri din timp de limitare sau stopare a unei afectiuni, inclusiv din punct de vedere alimentar. Uneori, dieta va trebui sa suporte transformari destul de aspre, cainilor fiindu-le recomandat un anume regim (dietetic, de exemplu). Vestea buna ar fi ca Dogul German este prin natura sa supus si disciplinat, interactionand foarte bine la nivel afectiv cu stapanul sau. Odata ce va simti ca transformarile petrecute in bolul sau de mancare sunt puternic sustinute de voi si sunt obligatorii, se vor conforma.
Articole pe aceeasi tema:
Dog German – Un paznic de nadejde
Dog German – Dresajul unui urias bland
Dog German – Un pacient cu probleme
Dog German – Preocupari pentru un trai sigur si confortabil


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Dog German - Particularitati si dificultati in hranire

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO