Dog German - Dresajul unui urias bland

Posted by bianca On miercuri, 6 octombrie 2010 0 comments


Views





poza caine dog german in lesa la picior Desi cresterea unui caine Dog German reprezinta suma unor eforturi considerabile (desi nu neaparat o provocare), odata ce ati stabilit ca va doriti un reprezentant al acestei rase si dispuneti de resursele necesare, eforturile voastre va vor fi generos rasplatite prin beneficiile traiului alaturi de acest animal nobil, rasat si foarte atasat. Dogul este un excelent animal de companie care se face in mod natural remarcat in multime, contribuind la prestanta voastra. Talia impresionanta si aparenta fortei depozitata in corpul musculos si atletic va confera un sentiment indubitabil de siguranta si securitate, iar felul supus de a interactiona cu voi si atentia permanenta pe care o pastreaza asupra persoanei stapanului il transforma intr-un companion reconfortant. In principiu, un caine din rasa Dog German este recomandat persoanelor mai „potolite”, fara veleitati sportive deosebite, amatoare de plimbari lungi si reprize de relaxare in medii calme, mai putin agitate.

poza caine dog german negru in lesa pe strada Prima regula in dresajul unui astfel de caine este mersul in lesa. Trebuie sa va obisnuiti companionul inca din stadiul de catel sa nu traga in lesa si sa execute corect mersul „la picior”. Trasul in lesa poate deveni o problema serioasa la varsta deplinei maturitati, cand, datorita fortei sale native, Dogul German va poate transforma din partener de plimbare in simplu accesoriu agatat la capatul unei curele de piele… Mersul la picior se exerseaza cel mai bine dupa varsta de 1 an, cand cainele se apropie de maximul dimensiunilor sale corporale. Oricum, aceasta etapa de dresaj trebuie sa se bazeze pe negociere – ca sa spunem asa –, intrucat se cere a fi realizat un compromis intre lungimea pasului vostru de promenada si frecventa pasirii si anvergura pasului cainelui. Fiind un caine urias, cu picioare foarte lungi, un Dog German va acoperi foarte rapid terenul, iar aceasta tendinta naturala trebuie ajustata. La randul vostru, veti fi nevoiti sa va formati un pas mai lung sau mai alert, pentru a putea, in final, dezvolta un ritm „in tandem” potrivit pentru amandoi. Dealtfel, in Germania se spune ca acest caine intotdeauna imprumuta din calitatile sale stapanului, de la eleganta tinutei la ritmul de mers.
Elementele centrale in dresajul unui Dog German in calitate de stapan sunt: stabilirea conexiunii afective, blandetea si puterea sugestiei. De fapt, totul pleaca de la stabilirea unei legaturi afective profunde, sincere si totale cu cainele, element realizabil in primele 8-9 luni de viata in comun. Maturizarea completa a unui astfel de caine se produce foarte tarziu, in jurul varstei de 3 ani, asa ca aveti destul timp la dispozitie ca sa-l invatati elementele de dresaj pe care le doriti. Dar primele 8-9 luni sunt vitale, reprezinta perioada in care va „cititi” reciproc felul de a fi, in care interactionati prin joaca, gesturi protective, afectiune gratuita, elemente care va apropie definitiv unul de altul.

poza caini dog german negri socializand
Dogul este un caine extrem de sensibil la atmosfera din familie si la tonurile si nuantele personalitatii umane. De aceea uneori vedem exemplare cu aparenta irascibila, neconforma cu standardul. Explicatia de baza ar fi ca acesta este pattern-ul stapanului, pe care cainele s-a pliat. Certurile in familie si micile sau mai marile conflicte il afecteaza profund.
De indata ce cainele a inteles cine este liderul familiei si acesta ii ofera neconditionat dragostea si atentia sa, portile catre un dresaj complet, eficient si de calitate (valabil pe toata durata vietii cainelui) sunt larg deschise, mai ales tinand cont si de faptul ca acesti caini sunt creditati cu o excelenta memorie.

poza caine dog german pe fond bicolor Impunatorii Dogi Germani au de multe ori aparenta valetului inalt, sobru, discret si eficient din vechile case aristocratice si asemenea acestor personaje pot invata chiar si numai din intuitie. Unor astfel de caini nu este recomandat sa li se vorbeasca aspru, pentru ca vor deveni apatici si deprimati. Sunt uriasi sensibili si impresionabili, conservatori si rutinieri, de aceea nu agreeaza strainii si surprizele. Dogul German are nevoie sa se simta util si luat in considerare fara sa aiba tendinta de a deveni sufocant. Iubeste adresarile directe, pe care le urmareste atent si, de asemenea, sa i se permita sa stea cat mai aproape de locul in care va aflati. Nu suporta bine despartirile de durata sau singuratatea. Dresajul prin sugestie este posibil gratie faptului ca Dogul German este un caine inteligent, dornic sa faca pe plac si foarte disciplinat (dependent de anumite rutine). De exemplu, daca doriti sa va invatati cainele sa va aduca umbrela din antreu pe balcon (in zilele ploioase, cand ati folosit-o in oras si doriti sa o puneti la uscat), puteti actiona astfel: in holul de intrare, cand cainele va intampina, agatati umbrela cu manerul de zgarda cainelui si dati-i comanda sa va urmeze. La locul stabilit de voi – balcon, baie etc. – opriti-va si luati umbrela de la gatul cainelui si puneti-o acolo unde intentionati. Apoi laudati cainele si aratati-i satisfactia pe care o resimtiti. Dupa 3-4 astfel de repetitii, este de ajuns sa lasati umbrela pe jos, sau rezemata pe cuier si sa va deplasati pe balcon; cainele vostru Dog German va intelege care este rolul sau, va va privi cu aerul ca ati uitat ceva si va aduce singur umbrela. Este numai un exemplu.

poza caine dog german in nisip Nu va faceti niciodata iluzii ca exercitiile prea dinamice, chiar si coordonate prin dresaj vor face parte in mod constant din viata voastra alaturi de Dogul German. Chiar daca dispune de un corp atletic, puternic si de o energie considerabila atunci cand este inca un pui in formare, Dogul German nu este o rasa de anduranta. Cainele se va implica in exercitiile pe care voi le veti initia, dar este bine ca voi sa nu fortati nota in acest sens, tinand cont de riscurile si sensibilitatile de ordin medical la care este supusa rasa. Miscarea zilnica este obligatorie, plimbarile lungi si variate, chiar si in teren accidentat sunt foarte recomandate, uneori alergarile in tandem si unele exersari cu mingea sau discul isi gasesc un bun loc in viata voastra activa (chiar daca un Dog German nu exceleaza la acest capitol), dar formele extreme de implicare fizica ar fi mai bine sa fie ocolite.
In privinta interactiunii acestui caine urias cu copiii, nu sunt prea multe de spus. Iar ceea ce se poate spune este ca nu trebuie sa va faceti nici o grija in acest sens. Copiii familiei, oricat de insistenti si jucausi, vor gasi intotdeauna intelegere si permisivitate la uriasul „Danez”. Socializarea acestui caine cu alte animale si chiar cu alti caini (indiferent de sexul lor) decurge iarasi foarte bine.
Articole pe aceeasi tema:
Dog German – Un paznic de nadejde
Dog German – Particularitati si dificultati in hranire
Dog German – Un pacient cu probleme
Dog German – Preocupari pentru un trai sigur si confortabil


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Dog German - Dresajul unui urias bland

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO