Husky Siberian - Dificultatile dresajului de baza

Posted by bianca On duminică, 22 august 2010 0 comments


Views





poza caine husky alergand printre jaloane Dresajul unui Husky Siberian reprezinta o provocare de proportii. Aveti de a face in cazul acestei rase, cu un caine extrem de inteligent, dinamic si incapatanat care-si face rapid o viziune asupra mediului in care traieste si se orienteaza spre calea cea mai simpla si eficienta de a obtine ceea ce-l multumeste. Deci cu siguranta veti avea surprize de-a lungul exercitiilor de dresaj. Daca vreti sa ii impuneti anumite reguli de comportament asigurati-va ca le respectati de fiecare data cand intra in discutie. Nu creati cainelui impresia ca regulile care se aplica in noul lui camin sunt flexibile, caci nu veti obtine raspunsuri bune din partea lui. De exemplu, daca nu doriti ca un caine Husky adult sa isi petreaca repausul pe canapea, interziceti ferm aceasta inca de pe vremea cand este un catel si mentineti regula activa de fiecare data cand il vedeti tentat sa o incalce.

poza caine husky roscat prim plan Husky Siberian este un caine cu un puternic instinct de haita. Folositi aceasta trasatura in folosul vostru. Astfel, cautati sa il inscrieti la scoli de dresaj juniori, acele programe conduse de profesionisti in care sunt initiati in dresaj cateii cu varste intre 4 luni si 1 an. Husky invata foarte bine in comunitate canina, este un caine care se adapteaza minunat in grup, alaturi de alti caini, isi gaseste rapid locul si interactioneaza bine. Alaturi de alti catei isi va consuma mai bine energia nativa. Fiti atent sa va arogati si sa pastrati pozitia de „caine alfa” in relatia cu micul vostru catel, este foarte important acest lucru. Daca va va percepe ca atare, va fi mult mult mai usor sa va impuneti si sa il invatati elemente de dresaj mai tarziu.

In jurul varstei de un an se poate debuta cu programul de exercitii pentru dresaj de obedienta. Trebuie spus ca acesti caini ating maturitatea in jurul varstei de 18 luni. Daca veti utiliza serviciile unui specialist si veti inscrie tanarul catel la o scoala de dresaj, veti avea deopotriva un avantaj si un dezavantaj. Avantajul consta in inteligenta si capacitatea mare de invatare a acestei rase. Cainele se va comporta bine la dresaj si va acumula punct importante destul de usor. Dar, asa cum multi stapani de caini Husky Siberian au reclamat, situatia se schimba radical acasa, in sensul ca acelasi „student fruntas” de la clasa de dresaj va fi „surd” si necooperant acasa.

poza caine husky cu harnasament
Explicatia isi are punctul de sprijin in aceeasi inteligenta nativa a acestor caini nordici. Husky sunt indeajuns de inteligenti pentru a diferentia situatiile in favoarea lor. Vor invata repede ca este in avantajul lor sa se remarce pozitiv la cursurile de dresaj pentru a primi recompense si a lucra mai putin, dar se vor baza acasa pe afectiunea membrilor familiei stiind ca omisiunile si greselile le vor fi, in final, iertate. Solutia este sa participati si voi la exercitii si sa observati atitudinea instructorului. Fermitatea si constanta de care acesta da dovada in lucrul cu „elevii” sai reprezinta elemente pe care trebuie sa vi le insusiti la randul vostru. O alta posibila rezolvare este sa va documentati din manuale si publicatii despre regulile de lucru in dresajul canin (sursele sunt accesibile) si sa va ocupati personal de educatia animalului vostru de companie. Poate fi mai dificil, dar la final cainele va sti cine este „la comanda”.

poza caine husky pe canapea Este foarte important sa tineti permanent in minte un lucru: Husky este o rasa de munca. Acesti caini au fost selectati si crescuti pentru si numai pentru aceasta. Populatiile nordice nu au avut alte pretentii de la acest caine si nu au insistat in a-i impune si alte tipare comportamentale (gen caine de paza, ori caine de vanatoare etc). Dincolo de limitele unei activitati bine definite, in care sa-si dea masura fortei si rezistentei sale si in afara unei haite de care sa apartina, acest caine isi releva spiritul independent si cauta sa-si largeasca orizontul pe cont propriu. In concluzie, Husky nu este genul de caine care sa fie ignorat in privinta miscarii, pe de-o parte, si nu poate fi lasat in teren liber nesupravegheat, oricat de lunga a fost convietuirea voastra comuna.

Acest caine are nevoie de un program bogat in exercitii si activitati, dar trebuie pastrat permanent in lesa pe durata acestora. Puteti renunta la aceasta dar in spatii limitate, la o distanta potrivita pentru reactie eficienta si in teren ingradit, ori foarte bine cunoscut. In rest, efectuati plimbari antrenante in lesa, drumetii lungi si provocatoare si, mai ales iarna, cooptati-l in „meseria lui de baza”: tractarea saniei si lucrul in atelaj. Alergarea este vitala pentru Husky, sunt facuti pentru asa ceva, si sunt capabili sa acopere distante impresionante cu minim de efort. Pentru acei care considera prea cruda si restrictiva pastrarea in lesa a cainelui si angrenarea sa in activitati consumatoare de efort consistent, concluzia este clara: nu sunt stapanii potriviti pentru un Husky Siberian.

POZE Caini Husky Siberian

poze caini de rasa Husky Siberian


Articole pe aceeasi tema:
Husky Siberian - Cel mai bun caine de sanie
Husky Siberian - Ingrijire si evaluare
Husky Siberian - Dieta in prim-plan
Husky Siberian - Sanatate cu valente nordice


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Husky Siberian - Dificultatile dresajului de baza

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO