Cainele Ciobanesc German - standardul rasei

Posted by bianca On miercuri, 21 aprilie 2010 0 comments


Views





poza caine rasa ciobanesc germanAlegand un caine Ciobanesc German drept caine de companie, decidem sa ne imprietenim cu o legenda canina, o vedeta a speciei Canis lupus cu un istoric impresionant si o galerie de realizari si performante care reprezinta un reper in lunga si fructuoasa relatie om-caine. Iata cum se prezinta un caine din rasa Ciobanesc German la reperele standard:

ASPECTUL EXTERIOR – Prima impresie creata de cainele din rasa Ciobanesc German este aceea a unui caine cu musculatura bine pusa in evidenta, puternic si agil, alert si dinamic. Corpul cainelui este mai mult lung decat inalt, liniile fizice sunt rotunjite mai mult decat angulare. Ciobanescul German nu are o silueta fusiforma, ci o aparenta solida, atat in deplasare cat si in stationare. Un alt element de aspect este nobletea atitudinii, greu de cuprins in termeni, dar usor de recunoscut atunci cand este prezenta. Diferentierea sexuala a exemplarelor de caine Ciobanesc German este foarte clara pentru cunoscatorii rasei, masculii si femelele se identifica cert.

TEMPERAMENT – Rasa de caini Ciobanesc German are o atitudine voluntara. Cainii privesc direct si fara teama, siguri de ei fara a sugera agresivitatea, dar impunand o anume retinere. Cainele trebuie sa accepte apropierea, sa ramana pe pozitie, fara a fi el cel care initiaza apropierea de un necunoscut. Cainele Ciobanesc German nu este (nu trebuie sa se prezinte) timid sau temator. Exemplarul standard este activ, incoruptibil si echilibrat.

poza ciobanesc germanMARIME, PROPORTII, ESENTA – Marime a ideala masurata la nivelul greabanului este de 61-66 cm pentru masculi si 60-61 cm pentru femele. In ceea ce priveste raportul lungime-inaltime ideal este de 10 la 8 ½ . Lungimea corpului unui exemplar de Ciobanesc German se masoara pornind de la stern si pana la extremitatea pelvisului.

CAPUL – Cainele Ciobanesc German are un cap care impresioneaza, bine proportionat comparativ cu restul corpului, frumos, viguros si expresiv. Ochii sunt de marime medie, inchisi la culoare si usor oblici (migdalati). Urechile au varfuri relativ ascutite, cu deschidere in fata si in pozitie verticala cand cainele este atent. Botul este lung si puternic, marginea superioara este paralela cu linia craniului. Nasul este de marime medie, negru. Dantura este puternica (42 de dinti, 20 dispusi superior si 22 inferior) si se inchide in foarfeca (dintii superiori „calca” peste cei inferiori, strins la limita acestora, nu departat).

GATUL, LINIA SUPERIOARA SI TRUNCHIUL – Gatul este destul de lung, proeminent, proportional cu corpul si musculos, fara cute de piele. Cand cainele Ciobanesc German este atent sau alertat gatul si capul sunt purtate in sus, altfel pozitia normala (chiar si in mers) este mai joasa, la nivelul liniei spatelui. Greabanul cainelui este plasat mai sus comparativ cu linia spatelui, salele sunt usor lasate, dar largi si puternice. Fara a fi un caine care exceleaza prin masivitate, Ciobanescul German degaja forta si robustete mereu sugerand o atitudine energica.

Cainele-Nostru pe Facebook

COADA - Este lunga si stufoasa, cu ultima vertebra plasata la inaltimea jaretului, sau chiar un pic mai jos. Cainele Ciobanesc German poarta coada lasata, arcuita in forma sabiei, uneori formand la capat un carlig cu inclinare laterala. Cand este agitat, acest caine poarta coada ridicata la nivelul spatelui, in nici un caz arcuita spre cap.

LABELE – Picioarele sunt lungi si puternice, paralele, cele anterioare mai lungi decat cele posterioare. Cainele Ciobanesc German are labele mici, compacte, cu falangele bine arcuite. Pernutele sunt groase si dure iar unghiile sunt scurte, puternice, de culoare inchisa.

BLANA – In cadrul rasei Ciobanesc German se intalnesc 3 varietati de blana : blana dublu stratificata, blana plusata si blana cu firul lung. Blana ideala este cea dubla, cu un strat mai des alcatuit din puf si cel exterior, de acoperire, alcatuit din fire mai lungi si aspre. Acest tip de blana are calitati impermeabile mai bine si se intretine mai usor. Blana plusata este mai catifelata si deasa, iar blana cu firul lung este formata din fire fine, lungi si matasoase (necesita periaj mai des, pentru a preveni incalcirea). Ultimele doua varietati de blana dezavantajeaza cainele Ciobanesc German care se doreste a fi inscris in concurs. Cainele are doua perioade de naparlire: primavara si toamna.

poza ciobanesc german de culoare albCULORILE - La cainii din rasa Ciobanesc German sunt acceptate culorile: zibelina, negru cu cafeniu si negru. Cu toate acestea, putem identifica exemplare ale acestei rase de caini intr-o mare varietate de culori (inclusiv alb complet!).





POZE Caini Ciobanesc German

poze caini ciobanesc german caine lup

Filmulete cu caini Ciobanesc German


Filme video cu caini Ciobanesc German

Nume de caini Ciobanesc German



Articole pe aceeasi tema:

Ciobanesc German – Caine de paza
Alimentatie caini - rasa Ciobanesc German
Alimentatia corecta pentru cainele Ciobanesc German
Vi se potriveste un caine Ciobanesc German ?
Cum alegem catelul din rasa Ciobanesc German?
Puiul de Ciobanesc German in noua casa. Prima noapte
Cum sa aranjezi casa pentru un catel de Ciobanesc German?
Intretinerea blanii la cainele Ciobanesc German
Cum ne comportam cu un caine Ciobanesc German timid?
Dresajul Ciobanescului German - Sugestii si ponturi utile


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Cainele Ciobanesc German - standardul rasei

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO