Golden Retriever - Riscuri si probleme in hranire

Posted by bianca On sâmbătă, 15 ianuarie 2011 0 comments


Views





poza caine Golden Retriever rontaind un baton de piele Cainii din rasa Golden Retriever nu se individualizeaza semnificativ in privinta dietei, fiind animale cu un bun apetit si cu o gama larga de tipuri de hrana comerciala pentru caini acceptata. Mai ales exemplarele selectionate si provenite din linii de crestere din SUA vor dovedi o mare permisivitate in acceptarea hranei uscate provenite din comertul cu produse specifice. Principala voastra preocupare, ca stapani responsabili, este sa-i asigurati prietenului vostru canin produse de calitate superioara si in cantitati corelate cu varsta sa si genul de activitate in care este implicat de obicei. Sunt doua aspecte principale care trebuie luate in considerare in privinta hranirii cainilor din rasa Golden Retriever:

poza caine Golden Retriever cu un biscuit pe nas - Tendinta de ingrasare. Golden Retriever este un caine cu un apetit mare si poate deveni destul de usor un caine obez, chiar daca, in general, manifesta o mare placere pentru exercitiile fizice si este capabil de efort prelungit. Tocmai aceasta combinatie duce la momente periculoase, caci, cel putin in prima parte a vietii, un caine Golden Retriever se va angaja in activitati cu impact fizic chiar si supraponderal fiind, dintr-un entuziasm si o disponibilitate specifice rasei, astfel riscurile producerii unor afectiuni cardiace, circulatorii sau cu implicatii la nivelul sistemului osos si a celui muscular cresc simtitor;

- Reactiile alergice. Rasa aceasta este expusa intr-un procent semnificativ producerii diferitelor alergii, dintre care alergiile datorate hranei se evidentiaza destul de clar. Avand un sistem digestiv sensibil, cainii vor reactiona uneori neasteptat la un anume tip de hrana sau altul. Statisticile nu individualizeaza alimente anume, ci mentioneaza ca alergiile pot fi declansate de alimente sau adaosuri alimentare variate, cum ar fi: carnea de vita, produsele lactate, derivatii din grau si soia, organe de pui sau alte pasari de curte.


poza caine Golden Retriever hranindu-si puii
In cazul producerii unor astfel de alergii (care sunt insotite, cel mai adesea, de caderi masive ale parului) este necesara schimbarea completa a dietei pentru eliminarea imediata a factorului/factorilor alergeni. Pentru o concluzie clara in privinta alergiei de hrana, este nevoie ca acelasi regim sa fie acordat pentru o perioada de cel putin 8 saptamani, cu urmarirea atenta a reactiilor prezentate de caine. Fiind predispusi la alergii declansate de o gama larga de factori, este nevoie sa va convingeti intai ca hrana este aceea care afecteaza starea de sanatate a cainelui si nu altceva inainte sa actionati. Oricum, in astfel de momente dificile, cautati sprijinul unui medic veterinar cu experienta pentru a actiona in deplina cunostinta de cauza.

poza caine pui Golden Retriever servind o bautura racoritoare Perioada de evaluare a hranei in privinta rolului alergologic este foarte importanta, pentru ca shimbarea prea des a tipului de mancare acordat nu este sanatoasa pentru caine. Din acest punct de vedere, al sensibilitatii la alergii, este mai recomandat sa hraniti cainii din rasa Golden Retriever cu mancare gatita in casa, alcatuind o hrana compusa din ingrediente proaspete. Pe langa aportul bun de vitamine, minerale, grasimi si carne pe care il puteti realiza voi insiva, va va fi mai usor sa depistati ingredinte sau alimente la care cainele vostru reactioneaza facand alergii. Utilizand hrana de caini comerciala acest lucru este mai greu, pentru ca formula compozitiei acesteia este mai complexa si mai dificil de identificat si evaluat.

POZE Caini Golden Retriever

poze caini de rasa Golden Retriever


Articole pe aceeasi tema:
Golden Retriever – Un caine de vanatoare util tuturor
Golden Retriever – Instructiuni de buna ingrijire
Golden Retriever – Sanatatea sub lupa
Golden Retriever – Dresaj la domiciliu
Poze cu caini de rasa Golden Retriever


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Golden Retriever - Riscuri si probleme in hranire

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO