Dresajul Ogarului Afgan - Un elev dificil

Posted by bianca On vineri, 6 august 2010 0 comments


Views





poza caine ogar afgan la concurs Un caine din rasa Ogar Afgan este dificil de dresat, pentru ca este foarte independent si egoist. Dar aceste aspecte sunt cat se poate de normale pentru o rasa de caini folosita timp de secole la vanatoarea felinelor mari. Afganii pot fugi aproape pe orice teren, oricat de accidentat ar fi, si de aceea erau de multe ori lasati sa se descurce singuri la vanatoarea pe terenuri foarte accidentate. Este un animal foarte curajos, fara a demonstra o fire voluntara la prima vedere. De fapt, pot fi caracterizati ca animale calme si distante.

poze caini ogar afgan la plimbare in lesa Uneori, un Ogar Afgan poate surprinde prin caracterul jucaus si inclinatia spre spectacol, dar aceste accese tin de starea de spirit de moment. Desi acest caine este destul de inteligent si mai ales foarte viclean, el foloseste aceste calitati numai in folosul personal. Solutia obtinerii unor rezultate bune in dresaj este sa-l lasati sa creada ca ceea ce va doriti sa obtineti de la el este chiar ideea lui, apoi sa il laudati si recompensati pentru istetimea lui.

Ogarul Afgan nu se preteaza la metodele de dresaj aspre, iar daca este tratat brutal, pur si simplu va refuza pentru totdeauna sa mai faca exercitiul care i s-a cerut. Dincolo de intentia de a glumi, acesti caini pot fi surzi, selectiv, daca li se cere sa faca ceva ce ei considera ca este sub demnitatea lor. Dar pot fi uimitor de creativi cand li se cere supunere. Chiar si dupa absolvirea in bune conditii a unor etape de dresaj, un proprietar de Ogar Afgan nu trebuie sa fie surprins cand observa ca unele comenzi simple ii sunt ignorate. Rabdarea si diplomatia reprezinta chei importante in buna convietuire alaturi de acest animal deosebit.

poza caini ogar afgan in confruntare Acest caine se integreaza bine in familie si da dovada de atasament, dar dragostea sa nu este una marcata de efluvii sentimentale. Este retinut in atitudine, foarte mandru si preocupat de propria persoana. Foarte popular in Australia in deceniile 6 si 7 ale secolului trecut, cainele Ogar Afgan a castigat cele mai importante premii in competitiile canine organizate acolo, fiind desemnat deseori BIS (Best In Show). Se preteaza pentru cursele de viteza, pentru ca, asemenea oricarui Ogar, poate dezvolta o viteza impresionanta. Este, de asemenea, recomandat pentru concursurile de abilitate, dar dupa o pregatire atenta si minutioasa, efectuata de un dresor competent.

poza caine ogar afgan dinamic Cele mai bune rezultate in dresaj se obtin cu un Ogar Afgan care poate sa dezvolte o legatura afectiva cu instructorul. Sunt animale foarte selective si nu au incredere in straini. Pretentiosi si mandri, acesti caini isi reclama un rol central in viata familiei, fara a fi suparatori prin atitudine. Dar, daca ii sunt respectate tabieturile si este tratat cu condescendenta, se va dovedi cooperant in anumite exercitii de dresaj si un bun animal de companie. Destul de multe exemplare sunt inca folosite pe post de caine de vanatoare, la acest tip de dresaj raspunzand bine. Dar, atentie, va participa entuziast la vanatorile in care ii este lasata o marja generoasa de initiativa.

Ca o concluzie, cele mai importante aspecte de personalitate poarta amprenta lungii sale istorii. Asemenea oricarei rase de caini foarte vechi, si acesti caini poarta in gene instincte puternice, formate timp de milenii si aceasta caracteristica trebuie avuta in vedere atunci cand angrenati un Ogar Afgan intr-un exercitiu de dresaj.

POZE Caini Ogar Afgan

poze caini de rasa Ogar Afgan


Articole pe aceeasi tema:
Ogar Afgan – Un animal de companie distins
Toaleta unui Ogar Afgan – Pretul frumusetii
Hranire Ogar Afgan – Masa unui print
Ogarul Afgan in anticamera cabinetului veterinar


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Dresajul Ogarului Afgan - Un elev dificil

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO