Beagle - caini de rasa de vanatoare

Posted by bianca On vineri, 25 iunie 2010 0 comments


Views





poze caini de rasa beagleScurta istorie a rasei:

Istoria energicului Beagle isi are radacinile in istoria cainilor de vanatoare. In Grecia antica, in jurul anului 400 i.e.n., se consemna organizarea periodica a unor vanatori la care erau folositi multi caini cu caracteristicile generale ale ogarilor. Dupa unii specialisti, cainii din rasa Beagle pot fi considerati cei mai mici ogari, dar cei mai multi ii incadreaza in marea familie Hound (de vanatoare) si sustin ca, ancestral, Beagle-ul se trage din Foxhound si Bloodhound, acesta din urma mai purtand si numele de Kerry Beagle. Preocuparea pentru dezvoltarea si popularizarea rasei a aparut in Anglia secolului XVI. Albionul a primit cu bratele deschise reprezentantii rasei de caine Beagle, regina Elisabeta I ( 7 septembrie 1533-24 martie 1603) detinand o intreaga haita dintr-o varietate Beagle de mici dimensiuni si care purta denumirea „Pocket Beagle”. In vremurile moderne, in contrapartida, varietatea cainilor Beagle de talie mica (maxim 25 cm) a pastrat faimosul nume regal. Originea numelui se plaseaza in Franta, unde erau denumiti Begles si erau intens folositi la vanatoarea de iepuri. In secolul XVII rasa Beagle a fost ameliorata prin incrucisarea cu caini de rasa Terrier, obtinandu-se exemplarele actuale.

Descrierea si intretinerea rasei :

Durata de viaţă: 12-15 ani
Grupa: Hound
Culoare: bicolor (alb si rosu in toate nuantele; gri-albastriu cu pete negre) sau tricolor (baza alba, capul si spatele maroniu si o sa neagra)
Varietati: -
Talia: Medie
Năpârlire: moderată
Înălţime: 25-38 cm
Greutatea: 9-14 kg

poze caine de talie mica beagleEste un caine de talie medie, cu un corp proportionat, armonios. Linia compacta a unui Beagle si robustetea sunt mosteniri de la incrucisarile cu Terrier, lungimea corpului, care intrece inaltimea (oferindu-i, astfel, o alura lansata) pastrandu-se de la Ogar. Sunt caini cu certe calitati atletice, compacti, cu un foarte bun echilibru. Ochii sunt mari, distantati, ovali, de culoare inchisa (caprui, cel mai des). Urechile sunt prinse de craniu in pozitie mediana, sunt mari, moi, cu varfuri rotunjite. Beagle are blana cu par scurt, des si aspru, naparlesc consistent la schimbarea sezonului. Culorile sunt cele intalnite la Copoi, poate fi bicolor (alb si rosu in toate nuantele; gri-albastriu cu pete negre) sau tricolor (baza alba, capul si spatele maroniu si o sa neagra). Coada este de lungime medie, puternica, tinuta ca o sabie. Beagle-ul nu este un caine cu foarte mari pretentii, dar asta nu inseamna ca poate fi multumit cu mancare de proasta calitate. Poate fi hranit atat cu mancare uscata, cat si cu conserve sau preparate mai speciale. Beagle-ul trebuie, in general, sa manance o data, maximum doua ori pe zi, asta mai ales datorita faptului ca are o clara tendinta catre ingrasare. Tocmai de aceea, cantitatea de mancare, ca si continutul nutritiv al acesteia, trebuie atent supravegheate.

Temperament si comportament specifice:


poze caini de apartament beagleEste un caine prietenos si foarte sociabil, cu un sarm aparte, rasa Beagle bucurandu-se de o mare popularitate in SUA, Franta si Anglia. Nu intamplator, cel mai popular personaj canin a fost declarat Snoopie (catelusul Beagle bicolor din serialul „Peanuts”), dupa cum a relevat un sondaj de opinie initiat de AKC. Beagle sunt tributari simtului lor olfactiv foarte dezvoltat si slabiciunii extreme de a urmari tot ce misca, considerat a fi vanat. Deci, uneori, isi abandoneaza stapanul si pleaca „la adulmecat”. Beagle detine si o doza mare de incapatanare, care poate fi modelat, dar cu foarte multa rabdare. Acesti caini au nevoie de multa miscare, sunt companioni foarte buni pentru copii pentru ca oricand sunt gata de joaca. Trebuie socializati de mici cu pisicile, altfel le vor vana o viata intreaga. Cainii din rasa Beagle interactioneaza bine cu alte exemplare canine, ca toti cainii de haita. Este o fire independenta si cu personalitate, necesita dresaj special pentru controlul tendintei de a latra. Putin pretentiosi, robusti si cu o foarte buna stare de sanatate, cainii din rasa Beagle au tendinta de a manca prea mult, alunecand spre obezitate. Daca va avea un spatiu deschis la dispozitie, fiti atenti la inaltimea gardurilor! Beagle este un caine cu exceptionale calitati atletice (amintiti-va de Terrieri!) si, in fara un dresaj adecvat, va gasi o cale sa depaseasca obstacolele cu sarituri impresionante. Cainele Beagle poate fi folosit cu bune rezultate la vanatoarea de iepuri, fazani, vulpi si, in haite, chiar la vanatul mare.


Despre dresaj:

Dresajul rasei Beagle poate ridica probleme, in sensul ca educatia trebuie mentinuta in termeni fermi. Cainii Beagle sunt caracterizati de accese de independenta si se lasa repede furati de detalii. Se plictisesc usor si cauta sa abandoneze concentrarea pentru o repriza de joaca. Dar, pentru ca sunt inteligenti si ambitiosi, le pot fi stimulate aceste calitati pentru a da rezultate la dresaj. Obedienta si stoparea latratului trebuie sa fie obiective principale in programul de dresaj al cainelui din rasa Beagle.


poza caine de apartament beagle


Ingrijire si sensibilitate la boli:


Necesita periaj periodic si portul in ham, nu in lesa. Vor fi caini energici toata viata, indiferent de varsta, vor smuci puternic incercand sa se lanseze in vreun sprint, asa ca protejati-i pe cainii Beagle de socurile pe care lesa le poate induce coloanei vertebrale. Sunt caini robusti, rezistenti, fara probleme deosebite de sanatate. Cu toate acestea, exista momente in care el poate avea unele probleme cu ochii, mai ales in ceea ce priveste cataracta, boala ce devina ereditara. In unele cazuri, dar extrem de rare, un Beagle poate dezvolta unele mici probleme la coloana vertebrala, dar departe de a reprezenta o problema.


poza caini de vanatoare mici beagle

Concluzia noastra: Beagle-ii sunt extrem de jucausi si foarte inteligenti, putand fi considerati niste caini extrem de calitativi din aceste puncte de vedere spre deliciul familiilor, care se bucura extraordinar de afectiunea lor.

Nume traditionale pentru cainii din rasa Beagle:

Masculine: Baloo, Dingo, Ranger, Scampy (cu sensul de Strengar), Houdini, Rocko, Tofu.
Feminine: Ally McBeagle, Cleo, Dakota, Fontana, Georgia, Keisha, Pandora, Liberta, Shelby.


• Uma Thurman si micutul sau pui Beagle

imagine caine de talie mica de companie beagle

POZE cu Caini Beagle

POZE cu caini de rasa Beagle


Articole pe aceeasi tema:
Beagle – Ingrijire inca de la debut
Beagle – Hranire echilibrata si corecta
Beagle – Scurta fisa medicala
Beagle – Mentalitate pozitiva in dresaj
Poze cu caini de rasa Beagle


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Beagle - caini de rasa de vanatoare

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO