Concursuri sportive canine - „OLIMPIADA CANINA”

Posted by bianca On marți, 25 mai 2010 1 comments


Views





poze caini de rasaDaca ai un caine inteligent, cu vocatie pentru dresaj si care, in plus, se dovedeste un animal plin de energie, poate nu ar fi rau sa te gandesti la posibilitatea de a participa cu el la concursuri sportive canine. Iata cam care ar fi acestea:







poze competitie caini
AGILITY – este un gen de concurs proiectat pentru acei caini carora le place sa depaseasca obstacole. Probele de agilitate pentru caini implica, in general, strecuratul printre franghii, sariturile peste anvelope (sau trecerea prin mijlocul acestora), cataratul, coboratul de pe rampa si parcurgerea unor tuneluri. Sunt curse contra cronometru si premiaza acele animale care comit cele mai putine greseli (respectarea ordinii de abordare a obstacolelor si a procedurilor prevazute pentru depasirea acestora). Aceste concursuri se organizeaza pe grupe si rase de caini.




poza caine frisbee
FRISBEE – recomandat acelor caini care sunt entuziasmati cand vine vorba sa alerge, sa sara si sa prinda din zbor discurile de plastic aruncate de stapan. Juriul acorda note in functie de lungimea aruncarii si de gradul de dificultate al prinderii executate de caine. La aceste probe sunt admisi caini de toate rasele, inclusiv metisi.




poza flyball concurs caini
FLYBALL – mai este denumit si „concursul cu mingea zburatoare”. Aceasta proba este, generic vorbind, una de tip stafeta la care participa echipe formate din cate 4 caini. Se folosesc mingi de tenis. Fiecare caine angrenat in concurs trebuie sa alerge pe un culoar, sa sara peste un obstacol si sa prinda mingea de tenis aruncata de stapan, pe care are obligatia sa o aduca la linia de start. Echipa cea mai rapida este declarata castigatoare. De asemenea, pot participa caini de toate rasele, ca la frisbee.


LUCRUL CU TURMA – predestinat exemplarelor din rasele de caini ciobanesti, animale care au instincte clare in acest sens. Acei caini care dovedesc aptitudini de conducatori de turma si pot conduce un grup de oi (sau de alte animale) pe un anumit traseu pastrandu-le grupate (dar fara sa le sperie sau sa le raneasca) pot participa la acest tip de concurs.

DANS CU CAINELE – este, probabil, cea mai amuzanta si mai relaxanta proba de concurs din „calendarul sportiv canin”. La aceasta disciplina participa deopotriva stapanul si cainele, iar juriul le solicita sa prezinte un set aleatoriu de miscari coregrafice, pe muzica, pe o durata de timp precizata (5 min.). Ingeniozitatea miscarilor, sincronizarea cu muzica, farmecul si spontaneitatea etalate atat de animal cat si de om constituie elementele punctate de juriu. Este o proba deschisa oricarei rase de caini.

Responsabilitatea organizarii unor astfel de concursuri revine asociatiilor canine locale ori regionale, cluburilor de sustinere a unor rase de caini sau Federatiei Chinologice Nationale.

POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

1 comments to Concursuri sportive canine - „OLIMPIADA CANINA”

  1. says:

    Anonim Si eu am un Bichon Bolognese ,foarte inteligent si haios !:x

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO