Bulldog Francez – Studiu sumar despre hranirea corecta

Posted by bianca On duminică, 20 martie 2011 0 comments


Views





poza caine Frenchie pofticios Nu puneti niciodata resturi de hrana prea veche sau despre care aveti impresia ca ar fi usor alterata in bolul cainelui, pe considerentul ca „un caine are stomacul puternic, poate manca orice”. Este adevarat, cainii pot consuma anumite produse care nu ne sunt accesibile, pentru ca sunt mai bine adaptati decat noi la capitolul hrana nepreparata, dar asta nu inseamna ca sunt indestructibili. Cainii fara stapan pe care-i observati mancand senini din gunoaie sunt, in foarte multe cazuri, purtatori ai unor boli si nu au o medie de viata prea lunga. Nu vom discuta aici cat de indicata este hrana uscata. Toata lumea este de acord ca reprezinta o alegere comoda si la indemana si ca, in cazul brand-urilor „serioase” este alcatuita pe baza unei retete amanuntite, conceputa pe baze stiintifice, cu un echilibru verificat intre principalele substante hranitoare si cele cu rol imunitar. Dar si hrana bazata pe ingrediente naturale detine, la randul sau, avantaje de prim-rang. Atata vreme cat ritmul vietii actuale ii impiedica pe multi oameni sa se ocupe de pregatirea propriei hrane, disputa intre aceste doua optiuni nu pare sa-si gaseasca un verdict final.


poza caine Bulldog Francez abonat la inghetata
Ce reguli se aplica cand vorbim de hrana corecta pentru Bulldog Francez ?

- Hrana cainelui vostru Bulldog Francez este cel mai indicat sa fie servita la temperatura camerei. Va poate fi mult mai comod sa o scoateti din frigider si sa o transferati in bolul sau, dar in acest fel il expuneti indigestiilor, blocajelor intestinale sau chiar temutei crize de torsiune gastrica.

poza caine Bulldog Francez cochetand cu un os - Verificati periodic greutatea cainelui vostru. Un Bulldog Francez cantareste, in medie, intre 9-13 kilograme (in functie de sex, masculii fiind mai robusti si cu osatura mai solida). Daca a depasit pragul de 14 kilograme deja nu mai este vorba de o gluma. Cainele vostru Bulldog Francez nu este un catel rotofei in acest caz, ci de-a dreptul un caine obez. Nu lasati acest caine sa se ingrase, chiar daca pofta lui de mancare pare insatiabila. Tineti mereu cont de dificultatile si asa destul de mari impuse de conformatia brahicefalica si imaginati-va cat de mult le poate amplifica obezitatea. Cel mai adesea, cand observati ca o astfel de situatie este pe cale sa se produca, va trebui sa mariti timpul alocat miscarii in aer liber si exercitiilor, concomitent cu o ajustare a ratiei zilnice de hrana.

- Nu-i oferiti niciodata oase fierte cainelui vostru, iar in cazul celor de pui interdictia este totala. Cainele este foarte atras de oase, dar nu le va mesteca eficient, mai ales cele fierte devin casante si, odata ingurgitate, pot sa sparga peretii stomacali sau intestinali, provocand hemoragii interne, varsaturi si indigestii. In ultima instanta, oasele mari, crude, pot fi oferite in ideea protejarii danturii impotriva depunerii tartrului. Dar in acest caz, doar capetele oaselor mari sunt acceptabile, pentru ca au o compozitie mai spongioasa, nu atat de dura si nu se pot fractiona in fragmente taioase.

- Nu lasati mancarea in bol mai mult de 15 minute, iar daca un Bulldog Francez refuza hrana tip de 24 de ore, prezentati-va cu el la un medic veterinar.

- Daca aveti cativa caini de rasa Bulldog Francez, nu le oferiti hrana intr-un singur vas de dimensiuni mai mari. Fiecare va trebui sa aiba propriul sau vas.


poza caine Bulldog Francez alegand din meniu
- Folositi vase de inox, pe care este bine sa le spalati cu apa fierbinte dupa fiecare masa. Asigurati mereu micutului Bulldog Francez un bol cu apa proaspata in locul destinat hranirii. Este ideal sa mai plasati 1-2 vase cu apa in locurile din casa frecventate mai des de caine, pentru ca hidratarea reprezinta o prioritate pentru acesti caini.

poza caine Bulldog Francez stand frumos la recompensa Ce ar fi bine sa contina meniul pentru un Bulldog Francez ?

- Proteine din carne (evitati carnea de porc), legume (morcovi, telina, ardei, pastarnac, gulie, mazare) si fructe (mere, pepene, portocale). Combinatia aceasta este ideala, asigura toate ingredientele necesare pentru o dieta echilibrata. Carnea tocata nu este atat de daunatoare pentru caine ca si pentru om si, prin nivelul inalt de grasimi se constituie intr-o sursa majora de calorii.

- Pui si curcan – iata doua surse de carne foarte indicate. Sunt usor de digerat, au uun nivel scazut de calorii, deci sunt recomandate cainilor cu stomac mai sensibil si celor care nu desfasoara activitati cu caracter fizic prea intens.

- Pastele si taieteii sunt surse bune de carbohidrati, dar nu au o aroma si un gust convingatoare pentru caini. Ele trebuie condimentate cu sos de carne – de exemplu – sau folosite in amestec cu alte ingrediente usor acceptate.

- Iaurturile si branza de vaci reprezinta o sursa buna de nutrienti si in general sunt agreate de acesti caini.

- Orezul (de preferinta cel brun) este usor de digerat si, in combinatie cu carnea de pui reprezinta o dieta indicata in cazul cainilor de rasa Bulldog Francez covalescenti.

- Ouale de gaina, fierte sau preparate sub forma de omleta reprezita un aliment usor si nutritiv. Ouale sunt foarte indicate pentru catelusii din rasa Bulldog Francez.


POZE cu Caini Bulldog Francez

POZE cu caini de rasa Bulldog Francez


Articole pe aceeasi tema:
Bulldog Francez – Caine de companie amuzant
Bulldog Francez – Problemele unui caine brahicefalic
Bulldog Francez – Trei pasi spre buna ingrijire
Bulldog Francez – Debutul in dresaj
Poze cu caini de rasa Bulldog Francez


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Bulldog Francez – Studiu sumar despre hranirea corecta

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO