Deparazitari caini - cu retete naturiste

Posted by bianca On vineri, 26 martie 2010 0 comments


Views





ingrijire caini

Cainele este cel mai bun prieten al omului, dar, la randul lui, el este considerat un foarte bun prieten de catre purici, desi aceste ganganii homeofage, parazite si cu un incredibil tupeu nu se deranjeaza sa intrebe cainele daca le accepta prietenia.

Ce facem cand ‚ne viziteaza’ parazitii? Pai, daca nu este cazul sa ne luam bilet la concert (adica nu este vorba de trupa Parazitii in concert cu B.U.G. Mafia si Puya), avem cateva retete naturiste la indemana:


  • BAIA CU ROZMARIN: preparati o infuzie din 2 maini de rozmarin proaspat fiert in 3 litri de apa, lasati-o sa se raceasca pana la temperatura potrivita unei imbaieri. Spalati cainele cu aceasta infuzie, folosind o perie in cazul cainilor de rasa avand blana cu firul lung si fin. Daca temperatura de afara este una blanda, este recomandat sa lasati cainele sa se usuce de la sine. Sfat: in cazul enuntat anterior, nu stati in calea cainelui care sigur se va scutura energic si repetat, altfel veti face si voi un dus cu infuzie de rozmarin. Aveti purici?

  • LAVANDA: dupa o baie normala, in cadrul careia folositi samponul ales de voi, aplicati cateva picaturi de ulei esential de lavanda la baza gatului cainelui si alte cateva la baza cozii. Daca miroase bine, puteti folosi si voi, doar la baza gatului.

  • OTET DE MERE: aveti de ales intre a prepara o solutie ½ cu apa, sau o alta solutie cu proportia 1 lingurita la ½ litri. Prima solutie se poate pulveriza direct pe blana, a doua se poate servi ca apa de baut. Daca chiar o consuma, inseamna ca aveti un caine deosebit de adaptabil, caci mie nu mi-a placut niciodata gustul otetului de mere.

  • LAMAIE: folositi o lamaie taiata in felii (in sferturi) pe care o puneti intr-un vas cu apa fiarta de 1 litru. Se lasa peste noapte. A doua zi, pulverizati aceasta apa pe blana, cu atentie sa-i evitati ochii.

Daca sunteti in pragul sezonului cald, tundeti cainele, intrucat parul lung este preferat intr-o masura mai mare de paraziti, acesta oferind conditii ideale de caldura si umiditate pentru a se inmulti.

Bineinteles, aveti de ales dintr-o gama larga de substante antiparazitare, dar va recomand aceste alternative naturiste, intrucat, uneori, pielea sensibila a cainilor de rasa reactioneaza negativ in contact cu substantele realizate pe cale sintetica.


POZE cu Caini de Rasa

poze caini de rasa


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Deparazitari caini - cu retete naturiste

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO