Dresaj cu Malamut de Alaska: intre polivalenta si disciplina

Posted by bianca On miercuri, 14 iulie 2010 0 comments


Views





poze caini de companie Malamut de AlaskaStructural, acest caine minunat, Malamut de Alaska, se incrie in merituoasa galerie a putinilor caini policalificati. De-a lungul indelungatei perioade petrecute alaturi de om, cainii din rasa Malamut au participat la vanatori, si-au salvat stapanii expusi unor situatii periculoase specifice climei si conditiilor Nordului Extrem, au facut carausie si au contribuit la transport. Deci, atunci cand abordam subiectul dresaj, trebuie sa clarificam faptul ca acesta se divide in doua componente distincte. In primul rand, se impun exercitii de dresaj care sa-l invete pe acest caine comenzi de baza ca si reguli de comportament (socializare, interactiune si reactie in diferite situatii). In al doilea rand, se poate face focus pe acel tip de dresaj dorit in functie de categoria de activitati in care optam ca animalul va fi implicat. In acest al doilea caz, registrul este unul larg, cainele Malamut avand resurse, asa cum am mai mentionat, pentru activitati complexe ca: tractiune sanii, transport marfuri, cautare si salvare.


poza caine de rasa malamut de alaska


Rasa Malamut de Alaska a fost o perioada indelungata in activitatea de cautare si salvare, pentru care are aptitudini naturale. Originar din tinuturile aspre ale Alaskai, acest caine este perfect adaptat pentru climatul rece si actioneaza foarte bine in zonele montane inzapezite. Sunt caini foarte puternici, dornici de activitate, iar blana dubla le ofera protectia ideala. Toti acesti factori il fac un partener excelent in actiuni de cautare si salvare in areal montan (actiuni post-avalansa, in zone cu crevase ascunse, ori in perimetrele unde viscolul a fost violent). Dar pentru ca acest caine fie dresat corespunzator pentru acest tip de activitati, trebuie sa beneficieze de asistenta unui expert in domeniu. Este posibil sa doriti sa pastrati acest caine intr-o zona de munte (cabana de schi, casa de vacanta etc.), unde acest gen de aptitudini sunt foarte utile. Adresati-va unui dresor cu experienta in domeniu si veti avea un specialist canin in cautare si salvare demn de incredere. La finalul unui curs de dresaj complet si competent, un caine rasa Malamut va obtine cu usurinta un atestat care-l va face util in actiuni gen: cautare victime avalanse, localizarea copiilor si turistilor rataciti in teren montan inzapezit, asistenta patrulelor pe schiuri si asistenta de urgenta in locuri unde un nas bun, forta, rezistenta la efort si toleranta la frig sunt elementele-cheie.

Revenind la elementele dresajului de baza, insistati foarte mult pe insusirea corecta si completa a comenzii VINO/AICI. Pastrati mereu in atentie faptul ca un mascul din rasa Malamut de Alaska dovedeste adeseori toleranta scazuta in prezenta altor caini masculi, si, in absenta unui proces de socializare anterior, fata de alte animale. Aceste trasaturi, combinate cu instinctele sale de caine de vanatoare, il tenteaza adeseori sa se indeparteze de voi si sa desfasoare activitati in afara controlului vostru efectiv.


poze cu caine rasa malamut de alaskaChiar daca in prezenta oamenilor nu este agresiv si nu reprezinta o amenintare pentru copii, un Malamut de Alaska impresioneaza prin talia si aspectul sau viril, de caine puternic, fiind perceput uneori ca un potential risc pentru necunoscatori sau pentru acele persoane mai putin experimentate in relatia cu diferite animale. Trebuie sa repetati cat de des este nevoie comanda AICI/VINO pana la implementarea ei neconditionata. Fiti atenti sa folositi tehnici de dresaj cu fundal pozitiv/recompensativ, altfel cainele va respecta inegal si aleator comanda.

POZE cu Caini Malamut de Alaska

poze caini de rasa malamut de alaska


Articole pe aceeasi tema:
Dieta unui Malamut – sfaturi utile
Rasa Malamut – boli specifice
Malamut de Alaska – 5 trucuri folositoare
Malamut de Alaska – caini de companie


Views







Daca ti-a placut acest articol, inregistreaza-te la Cainele-Nostru RSS ca sa primesti ultimele postari in email sau folosind un cititor de RSS

0 comments to Dresaj cu Malamut de Alaska: intre polivalenta si disciplina

Trimiteți un comentariu

Scrie mesajul tau aici

SEO